Podcasts over het tuinbouwverleden voor Erfgoedcel Viersprong

Mixette monteerde een reeks getuigenissen over de tuinbouwverleden voor erfgoedcel Viersprong. De audiomontages zijn te beluisteren via luisterpalen in Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem voor het project “Uit goeie Grond”. Meer info en on line luisteren naar de fragmenten kan hier: http://erfgoedcelviersprong.be/uitgoeiegrond/audioverhalen/

Webcontent: 10 tips voor een goeie website

Hoe stem je je teksten af op het medium internet? Je website vergt immers een hele andere stijl van schrijven. We geven tips en vertellen wat je wel en niet mag doen.

webcontent - schrijven voor het web Content Management Systeem

1. Stap af van het knippen en plakken van bestaande teksten

Het internet is een medium apart, dat een ander aanpak vereist. Het verschilt sterk van krantenartikels, brochures, Powerpoint presentaties, nieuwsbrieven en andere communicatiemiddelen die bedrijven gebruiken.
Het knippen en plakken van bestaande teksten is verleidelijk, maar je moet echt de moeite doen om je teksten af te stemmen op het medium web: korte blokjes tekst met veel titeltjes, opsommingen en gevatte afbeeldingen die de lezer blijven vasthouden. Ellenlange teksten zonder tussentitels worden niet gelezen op internet.

2. Zorg voor links in je tekst

Internet is een geheel van pagina’s die onderling naar elkaar linken. Linken is dé essentie van het internet. Zorg dus ook dat je veel hyperlinks in je teksten zet.

Het linken naar andere pagina’s in je site bevordert trouwens je positie in de zoekmachines.

3. Gebruik sleutelwoorden

Definieer voor je bedrijf en je website vooraf een aantal sleutelwoorden die samenvatten wat je doet en hou de woorden in je achterhoofd bij het schrijven van teksten.

Je kan deze set sleutelwoorden ook gebruiken om aan zoekmachineoptimalisatie (SEO) te doen. In dat geval overleg je best even met je websitebouwer. Die kan een analyse maken van woorden waarop je goed moet scoren in de zoekmachines. Daarbij wordt gekeken naar de populariteit van bepaalde woorden.

4. Maak afspraken over het taalgebruik dat je hanteert

Zal je de lezer aanspreken met je of u? Zorg dat je doorheen de hele website consequent dezelfde aanspreekvorm gebruikt.
Zijn er afkortingen in gebruik binnen het bedrijf? Hoe zal je die vertalen naar de buitenwereld?  Beslis samen hoe je woorden zoals “online” (of “on line”) zal schrijven. Check je teksten na op taalfouten. In WordPress helpt  de spellingscorrector je al een heel eind op weg.

5. Eenvoud siert

Zorg dat je websitebouwer je alle tools aanreikt om je teksten mooi te lay-outen: paragrafen, blockquotes, titels en tussentitels, enz. en houd je aan de huisstijl van de site. Eigen inbreng van hoofdletters, kleurtjes en lettergrootte zorgt meestal niet voor meer lezers, maar doet afbreuk aan de grafische eenheid van je website.

6. Kort en krachtig

Schrappen en nog eens schrappen! Na het schrijven van een tekst laat je die best even liggen om hem na de koffiepauze eens met andere ogen te bekijken. We gebruiken vaak te veel woorden, terwijl kort veel krachtiger is.
Op het web moet je niet rond de pot draaien: elke zin moet essentieel zijn. Ook een intro moet nuttige informatie brengen, anders is hij overbodig.
De belangrijkste informatie komt eerst, je hoeft niets te bewaren voor de conclusie. Maak je geen illusies: de meeste lezers haken af voor het einde van een tekst.  Geef hen dus van bij het begin zo veel mogelijk informatie mee.

Bekijk je tekst als een omgekeerde piramide: zorg dat je in het begin zo veel mogelijk content kan overbrengen.

7. Updaten

Zorg voor regelmatige updates. Vervang verouderde informatie en voeg nieuwe dingen toe. Een site die niet up-to-date is, verliest veel van zijn waarde voor je bezoekers.

8. Denk aan je doelpubliek

Hou altijd je doelpubliek in je achterhoofd en vul je website met informatie die voor hen nuttig is. Wat willen zij weten? Hoe willen zij aangesproken worden? Op welke manier consulteren ze je website?

Denk ook aan je doelpubliek als gehaaste, vermoeide en sceptische lezers, die je moet overtuigen in enkele woorden.

9. Zorg dat je teksten “scanbaar” zijn

Omdat lezen op een computerscherm vermoeiend is, lezen de meeste mensen de teksten snel diagonaal door. Ze scannen een pagina snel om te zien of hij de moeite is om te lezen. Zorg dat je tekst zo opgebouwd is (blokjes, strategische plaatsing van sleutelwoorden en link), dat hij goed scanbaar is.

10. Originaliteit scoort

Deze laatste tip is bijna vanzelfsprekend: probeer origineel en verfrissend uit de hoek te komen en gebruik humor waar het kan. Zo kan je mensen boeien.

Grappige twitteraars

Twitter is voor sommige de ideale plaats om one-liners en ironische opmerkingen kwijt te kunnen.
Vooral politieke satire vind je vaak op twitter. Politiekers en prominente staatsfiguren hebben een “valse” twitteraccount die inpikt op de actualiteiten en vaak hilarische inside jokes rondspuwt. Maar er zijn ook comedians, schrijvers en journalisten met “echte” twitteraccounts die grappig uit de hoek komen.
Deze twitteraars zijn alvast niet te missen…

Angela Merkel (unnoficial)

 

 

 

De Koningin van Groot -Brittanië

Google schermt sleutelwoorden af

Google gaat zijn gebruikers “beter beschermen” en werkt daarom in versneld tempo aan het versleutelen van alle zoekbewerkingen in zijn zoekmachine. Een ramp voor iedereen die aan zoekmachineoptimalisatie (SEO) doet op basis van sleutelwoorden, want het zal niet meer mogelijk zijn te zien op welk sleutelwoord een bezoeker van je website gezocht heeft in Google.

Versleutelen van de zoekopdrachten

Concreet betekent dit dat als je iets opzoek in Google je dit via een beveiligde verbinding zal doen (een SSL-verbinding, gekenmerkt door https:// in plaats van http://). Zo’n SSL-verbinding is vergelijkbaar met de verbinding die je gebruikt als je inlogt in je pc-banking acocunt of betaalt met je creditcard. Zo blijft wat je zoekt tussen jou en Google en kunnen er geen ongewenste personen gegevens van je kapen terwijl je aan het surfen bent op de Google website.

Sleutelwoorden doorverkopen

Dat Google de gewone surfer wil beschermen is niet helemaal waar. Google verkoopt immers jouw informatie (en jouw zoekopdrachten) voor veel geld door aan grote portaalsites en social media platformen zoals Facebook. Heb je nog niet gemerkt dat de advertenties die je te zien krijgt op Facebook verdacht toevallig gelinkt zijn aan onderwerpen waarop je voordien gezocht heb in Google? De extra beveiligingsmaatregelen zijn dus relatief en wie betaalt krijgt alsnog de informatie. Zo lijkt het.

(Not Provided)

not-provided
Tegen eind november 2013 zullen alle gebruikers van Google beveiligd zoeken. Een belangrijk gevolg van de extra beveiliging die Google nu invoert is dat het niet langer mogelijk zal zijn om in het webstatistiekenprogramma “Google Analytics” de sleutelwoorden te zien waarmee bezoekers op je website terecht komen. In plaats van een lijstje met sleutelwoorden, krijg je nu de melding (not provided). Daar moet je het mee doen.
Om hoog gerangschikt te worden in Google moet je zorgen dat je website heel goed scoort op bepaalde zoektermen (die relevant zijn voor je website), maar helaas kan je dus niet langer zien of  de zoekwoorden waarop je wilde scoren werkelijk bezoekers naar je website brengen.

Een strategie om meer Adwords te verkopen?

Veel mensen geloven dat achter deze plotse beslissing van Google een puur financieel motief zit. Om op sleutelwoorden te scoren ( en op zeker te spelen) zal je nu gebruik moeten maken van het advertentiesysteem “Google Adwords”. Dit zijn de betalende advertenties die je bij Google kan kopen in een veilingsysteem. Sleutelwoorden worden er bij opbod verkocht. Als je Adwords koopt, zal je wel statistieken kunnen zien over wie er op welk sleutelwoord (in je advertentie) heeft geklikt. Maar ook daar blijft de informatie beperkt.

Hoe moet het dan verder met de sleutelwoorden?

Als je niet meer kan zien met welke sleutelwoorden je klanten naar je site surfen, dan kan je uiteraard ook niet meer zien of je site succesvol is en goed zijn werk doet. M.a.w. je weet niet meer precies hoeveel je inspanningen om hoog gerangschikt te worden op een bepaald sleutelwoord effectief opbrengen.
Webmastertools, een ander programma van Google waarmee je je websites kan opvolgen, geeft wel nog beperkt informatie over de zoekwoorden waarop je site scoort. Dit gebeurt globaal, niet per pagina en de betrouwbaarheid van de lijstjes sleutelwoorden die door Google Webmastertools gegenereerd worden, wordt vaak in twijfel getrokken. Maar het is toch een tool waarmee we verder kunnen.

Google zegt dat het zijn zoekalgoritmes aangepast heeft zodat goeie sites automatisch hoog scoren.

Wat vindt Google een “goede site”?

1. Goede structuur, duidelijke opbouw

2. De code moet goed geschreven zijn en compatibel met alle browsers

3. De site moet leesbaar zijn op en aangepast aan zoveel mogelijk mobiele toestellen (tablets, smartphones, etc).

4. De inhoud en de teksten op de site moeten heldere en nuttige informatie bevatten.
Ze mogen niet te extreem geoptimaliseerd zijn om op bepaalde sleutelwoorden te scoren. Belangrijker is dat ze vlot lezen en duidelijke info brengen.

5. Vermijd “duplicate content”. Zorg dat alle teksten op je site uniek zijn en neem geen teksten over van andere sites. Gekopieerde teksten worden afgestraft. Ook als dezelfde teksten meermaals voorkomen binnen de website. Geef ook je afbeeldingen eigen bestandsnamen.
Beheer je meerdere domeinnamen? Zorg dan dat ze op de correcte manier doorverwijzen, zodat ook hier geen sprake is van dubbele inhoud.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_cta_button call_text=”Meer weten over zoekmachineoptimalisatie (SEO)? ” title=”Contacteer ons!”  target=”_self” color=”btn-warning” icon=”none” size=”wpb_regularsize” position=”cta_align_right” href=”http://www.mixette.be/contact”][/vc_column][/vc_row]

Google schermt sleutelwoorden af

Google gaat zijn gebruikers “beter beschermen” en werkt daarom in versneld tempo aan het versleutelen van alle zoekbewerkingen in zijn zoekmachine. Een ramp voor iedereen die aan zoekmachineoptimalisatie (SEO) doet op basis van sleutelwoorden, want het zal niet meer mogelijk zijn te zien op welk sleutelwoord een bezoeker van je website gezocht heeft in Google.

Versleutelen van de zoekopdrachten

Concreet betekent dit dat als je iets opzoek in Google je dit via een beveiligde verbinding zal doen (een SSL-verbinding, gekenmerkt door https:// in plaats van http://). Zo’n SSL-verbinding is vergelijkbaar met de verbinding die je gebruikt als je inlogt in je pc-banking acocunt of betaalt met je creditcard. Zo blijft wat je zoekt tussen jou en Google en kunnen er geen ongewenste personen gegevens van je kapen terwijl je aan het surfen bent op de Google website.

Sleutelwoorden doorverkopen

Dat Google de gewone surfer wil beschermen is niet helemaal waar. Google verkoopt immers jouw informatie (en jouw zoekopdrachten) voor veel geld door aan grote portaalsites en social media platformen zoals Facebook. Heb je nog niet gemerkt dat de advertenties die je te zien krijgt op Facebook verdacht toevallig gelinkt zijn aan onderwerpen waarop je voordien gezocht heb in Google? De extra beveiligingsmaatregelen zijn dus relatief en wie betaalt krijgt alsnog de informatie. Zo lijkt het.

(Not Provided)

not-provided
Tegen eind november 2013 zullen alle gebruikers van Google beveiligd zoeken. Een belangrijk gevolg van de extra beveiliging die Google nu invoert is dat het niet langer mogelijk zal zijn om in het webstatistiekenprogramma “Google Analytics” de sleutelwoorden te zien waarmee bezoekers op je website terecht komen. In plaats van een lijstje met sleutelwoorden, krijg je nu de melding (not provided). Daar moet je het mee doen.
Om hoog gerangschikt te worden in Google moet je zorgen dat je website heel goed scoort op bepaalde zoektermen (die relevant zijn voor je website), maar helaas kan je dus niet langer zien of  de zoekwoorden waarop je wilde scoren werkelijk bezoekers naar je website brengen.

Een strategie om meer Adwords te verkopen?

Veel mensen geloven dat achter deze plotse beslissing van Google een puur financieel motief zit. Om op sleutelwoorden te scoren ( en op zeker te spelen) zal je nu gebruik moeten maken van het advertentiesysteem “Google Adwords”. Dit zijn de betalende advertenties die je bij Google kan kopen in een veilingsysteem. Sleutelwoorden worden er bij opbod verkocht. Als je Adwords koopt, zal je wel statistieken kunnen zien over wie er op welk sleutelwoord (in je advertentie) heeft geklikt. Maar ook daar blijft de informatie beperkt.

Hoe moet het dan verder met de sleutelwoorden?

Als je niet meer kan zien met welke sleutelwoorden je klanten naar je site surfen, dan kan je uiteraard ook niet meer zien of je site succesvol is en goed zijn werk doet. M.a.w. je weet niet meer precies hoeveel je inspanningen om hoog gerangschikt te worden op een bepaald sleutelwoord effectief opbrengen.
Webmastertools, een ander programma van Google waarmee je je websites kan opvolgen, geeft wel nog beperkt informatie over de zoekwoorden waarop je site scoort. Dit gebeurt globaal, niet per pagina en de betrouwbaarheid van de lijstjes sleutelwoorden die door Google Webmastertools gegenereerd worden, wordt vaak in twijfel getrokken. Maar het is toch een tool waarmee we verder kunnen.

Google zegt dat het zijn zoekalgoritmes aangepast heeft zodat goeie sites automatisch hoog scoren.

Wat vindt Google een “goede site”?

1. Goede structuur, duidelijke opbouw

2. De code moet goed geschreven zijn en compatibel met alle browsers

3. De site moet leesbaar zijn op en aangepast aan zoveel mogelijk mobiele toestellen (tablets, smartphones, etc).

4. De inhoud en de teksten op de site moeten heldere en nuttige informatie bevatten.
Ze mogen niet te extreem geoptimaliseerd zijn om op bepaalde sleutelwoorden te scoren. Belangrijker is dat ze vlot lezen en duidelijke info brengen.

5. Vermijd “duplicate content”. Zorg dat alle teksten op je site uniek zijn en neem geen teksten over van andere sites. Gekopieerde teksten worden afgestraft. Ook als dezelfde teksten meermaals voorkomen binnen de website. Geef ook je afbeeldingen eigen bestandsnamen.
Beheer je meerdere domeinnamen? Zorg dan dat ze op de correcte manier doorverwijzen, zodat ook hier geen sprake is van dubbele inhoud.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_cta_button call_text=”Meer weten over zoekmachineoptimalisatie (SEO)? ” title=”Contacteer ons!”  target=”_self” color=”btn-warning” icon=”none” size=”wpb_regularsize” position=”cta_align_right” href=”http://www.mixette.be/contact”][/vc_column][/vc_row]

Een wordpress website: aanrader

Hier lees je wat wordpress is.

Waarom wij WordPress aanraden aan onze klanten

WordPress gebruiken voor je website heeft voor kleine en middelgrote bedrijven niets dan voordelen.
Het is samen met Drupal het meest gebruikte en meest ondersteunde CMS-systeem, maar heeft het voordeel dat het veel lichter en gebruiksvriendelijker is dan Drupal.

WordPress is niet beter, maar wel beter geschikt voor kleine websites en dat zie je meteen in de prijs. Het configureren en onderhouden van een WordPress website kan sneller en goedkoper. WordPress heeft ook een hoger “kant-en-klaar”-gehalte dan andere Content Management Systemen.
Als je achteraf iets wil veranderen of bijsturen aan je website, is WordPress flexibel genoeg om dat binnen een redelijk budget te doen.

WordPress is bovendien ook heel makkelijk uit te breiden. Je kan starten met een basiswebsite en steeds nieuwe functionaliteiten uitbouwen door plugins te installeren en templates bij te maken.

WordPress scoort goed in de zoekmachines zonder dat je daar veel moeite voor moet doen.  Je hoeft er enkel voor te zorgen dat je systeem (software) regelmatig geüpdatet wordt.

Het voordeel van een WordPress website is dat je die zelf kan updaten. In vergelijking met andere Content Management Systemen is WordPress heel eenvoudig om mee te werken. Wie met een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word kan werken,  kan ook met WordPress overweg.

Ben je geïnteresseerd in een wordpress website?  Neem dan contact met ons op en wij helpen je  verder.

Hosting kiezen voor je website

hosting voor uw websiteWie een website wil, heeft hosting nodig: een plaats op het internet waarop je website staat.
Hosting gebeurt steeds op een webserver en meestal is dit een “gedeelde server”.
Dat wil zeggen dat er naast jouw website ook nog een heleboel andere sites op gehost worden.

Als webdesigner biedt ik ook hosting aan aan mijn klanten. Hoewel ik zelf geen webservers beheer (dat laat ik over aan gespecialiseerde bedrijven) , zorg ik wel voor het opzetten van websites en mailboxen en het afhandelen van de administratie. Als er iets mis is, zoek ik het uit en los ik het op.

Waarom biedt ik  webhosting aan?

Omdat niet alle hostingbedrijven dezelfde kwaliteit aanbieden, is het belangrijk een goeie keuze te maken. Als je investeert in een website, is het ook belangrijk dat ze snel en goed bereikbaar is. En dat je bij problemen snel de juiste mensen kan contacteren. Continue reading

Internet evoluties in 2010

Zoals elk jaar, raasde het digitale tijdperk ook in 2010 met een sneltreinvaart voort. Er zijn te veel nieuwe gebeurtenissen, gadgets en evoluties om hier even snel op te noemen.
Maar dit zijn enkele trends die in 2010 indruk maakten op mij:

Continue reading

Expo 58 super8

Zo’n 10 jaar geleden toen 8mm nog niet helemaal aan z’n revival begonnen was, kon je op rommelmarkten nog heel wat super8 filmpjes op de kop tikken.
Zo heb ik rollen vol filmpjes van vakanties in Oostenrijk of Italië. Maar af en toe zat er ook wel eens iets speciaal bij.
In één van de verzamelingen die ik opkocht zat dit mooie filmpje gemaakt op Expo58.

Val Saint-Lambert

Val Saint-Lambert doet definitief de boeken toe. In 2006 ging ik op bezoek in de fabriek. Met als resultaat volgende foto’s en filmpje.

In één van de werkateliers hing prinses Mathilde iedereen vrolijk toe te lachen, naast de volledige koninklijke familie.

Val St Lambert.

Misschien is dit het moment om de kristallen glazen nog eens boven te halen en te klinken op de toekomst van België…


Meer Val Saint Lambert foto’s

Flickr plukkers

Ine heeft een beetje keet geschopt bij Gazet Van Antwerpen/Het Belang van Limburg omdat die 2 websites Flickr streams binnenhaalden op basis van tags.
Dat wil zeggen dat ze op een nieuwspagina een Flickr-slideshow toonden waarin foto’s verschenen die iets te maken hadden met het onderwerp dat op die pagina aangesneden werd. Zo toonden ze alle foto’s die te vinden zijn op Flickr maar wat ze “vergaten” is dat de eigenaars van die foto’s op de Flickr-website een copyright clausule ingesteld hebben. Sommige foto’s zijn vrij voor gebruik, op andere zijn alle rechten voorbehouden.

Continue reading